Näin vuoden lähestyessä loppuaan ajatuksissani pyörii jo ensi kevään eduskuntavaalit. Yhdistyksemme jäsenistä on Helsingin Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaiksi valittu viisi loistavaa ehdokasta: Pekka Haavisto, Kati Juva, Kirsikka Moring, Johanna Sumuvuori ja Antero Vartia. Helsingin Vihreillä on vielä kaksi paikkaa täyttämättä. Ne täytetään alkuvuodesta. Toivon, että lähdette mukaan jonkun ehdokkaamme tai muun Vihreän ehdokkaan tukiryhmään. Ryhmissä on mahdollisuus olla ehdokkaiden tukena juuri niin paljon tai vähän kuin itse tuntuu sopivalta. Vaikka et mihinkään ryhmään lähtisikään, omassa lähipiirissäsi voit kertoa Vihreistä ehdokkaista tai vaikkapa jakaa ehdokkaiden kirjoituksia sosiaalisessa mediassa. Toivon kaikkien auttavan tavalla tai toisella Vihreiden kampanjassa.

Syykokouksessamme valittiin hallitus vuodelle 2015. Minulle tämä vuosi on viimeinen yhdistyksemme puheenjohtajana. Ruoriin tarttuu ensi vuonna tämän vuoden varapuheenjohtaja Teemu Korpijärvi. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin vanhat konkarit Jussi Heinämies, Laura Karhulahti, Veli-Heikki Klemetti, Johanna Kohvakka ja Satu Vartiainen. Uusina aloittavat Minna Tuovinen ja Pekko Vehviläinen. Toivotan uudelle hallitukselle tekemisen riemua. Meistä vanhoista hallituslaisista lopettavat Miika Hyvärinen, Kirsikka Moring, Leena Rantanen, Elena Gorschkow-Salonranta, Leena Riittinen ja Benny Tulirinta.

Hallitustyön lopettaminen ei onneksi tarkoita sitä, että Vihreä toiminta osallamme loppuisi. Esimerkiksi Kirsikka Moring on eduskuntavaaliehdokas, Leena Rantanen on Helsingin Vihreiden hallituksessa ja minä Vihreiden Naisten hallituksessa ensi vuonna. Lisäksi moni meistä on ehdokkaiden tukiryhmissä.

Rauhaisaa joulunaikaa ja tarmokkaan iloista uutta vuotta toivottaa

Leena Riittinen
Etelä-Helsingin Vihreiden puheenjohtaja (vielä tovin)