Etelä-Helsingin Vihreät ry
Etelä-Helsingin Vihreät ry, eli lyhyesti Etevi, on Vihreän liiton paikallisyhdistys, joka toimii Helsingin eteläisen kantakaupungin alueella. Yhdistys on Helsingin suurin paikallisyhdistys, jolla on yli 300 jäsentä.
Etevillä on tärkeä rooli vihreiden kannatuksen kasvussa, sillä vaalien alla yhdistyksen teltta- ja muu kampanjointi näkyy Helsingin keskeisillä alueilla kuten Narinkkatorilla, Rautatientorilla ja Kolmen sepän patsaalla. Kevään 2019 eduskuntavaaleissa Vihreät nousi Helsingissä suurimmaksi puolueeksi ja sai kuusi kansanedustajaa pääkaupungista.
Etevi on aktiivinen yhdistys, joka näkyy joka vuosi mm. RööperiFestissä ja Silakkamarkkinoilla. Järjestämme myös erilaisia yleisötapahtumia ja vierailuja. Vuonna 2019 eri tapahtumissa keskusteltiin mm. ilmastonmuutoksesta, eriarvoistumisesta ja köyhyydestä sekä tasa-arvosta työelämässä. Ensimmäistä kertaa järjestettiin myös englanninkielinen tilaisuus New Finn – not sure of your vote?
Etevi toimii aktiivisti yhteistyössä muiden vihreiden yhdistysten kanssa. Etevissä toimii myös Lauttasaaren Vihreät, jotka ovat mm. järjestäneet tutustumisretkiä lauttasaarelaiseen luontoon ja linnoituksiin.
Etelä-Helsingin Vihreiden toiminta käynnistyi vuonna 2003, ja sitä ennen toimimme koko pääkaupungin Helsingin vihreät ry:n yhteydessä. Kuntavaaleissa 2017 Helsinkiin valittiin kaikkiaan 21 vihreää valtuutettua ja seuraavissa kuntavaaleissa 2021 Vihreät pyrkii kaupungin suurimmaksi puolueeksi.
Vihreän politiikan vaikutukset näkyvät selvästi myös eteläisessä Helsingissä. Liikkuminen on entistä helpompaa ja kestävämpää mm. Baanan ja kaupunkipyörien ansiosta ja seuraavaksi alkaa pyörätunnelin rakentaminen Rautatieaseman alitse. Uusia raitioteitä on avattu/avataan Kalasatamaan ja Hernesaareen. Keskustatunnelille laitettiin stoppi ja nyt keskitytään entistä kattavamman kävelykeskustan luomiseen. Tanssin talo on rakenteilla Kaapelitehtaan kupeeseen ja mittava rakentamisohjelma tuo lisää asukkaita mm. Jätkäsaareen. Kaikkein isoin muutos näkyy energiaratkaisuissa, kun hiilestä luovutaan vuoteen 2029 mennessä ja viimeisetkin hiilikasat katoavat.